tiistai 31. toukokuuta 2016

Toivotan teille kaikille hyvää ja rentouttavaa kesäaikaa pienen ”kesäläksyn” kera:

 ” Popsi paljon perunoita, mansikoita, makkaroita.

Sido tuore vasta, varpaat veteen kasta.

Hakkaa halkoja, oio jalkoja, katsele pilviä siristele silmiä.

Tunne tuoksut, unohda juoksut, lekottele, hekottele.

Tee kivoja juttuja, tapaa ystäviä ja tuttuja.

Tutki ötököitä ja valvo valoisia kesäöitä.”

 

 

 

tiistai 17. toukokuuta 2016

Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitos mukana Sotesin saattohoitohuoneiden uudistamisessa

Sain tänään sähköpostissa tietoa uudesta sisustusartesaanien uudesta projektista. Huomenna pidetään lehdistötilaisuus klo 10.00 SoTeSin osasto 2:lla, jonka kanssa teemme
yhteistyössä hyväntekeväisyysprojektia saattohoitohuoneiden ilmeen piristämiseksi.
Toteutuksesta ja markkinoinnista vastaa Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen sisustusosaston osuuskunnassa toimivat opiskelijat.

Projekti on tarkoitettu etenemään hitaasti osastolle sopivalla tahdilla ja sen toteuttamiseen on sitoutunut osuuskunnassa toimivia opiskelijoita yksityishenkilöinä mm; Riitta Leppänen (projektipäällikö), Saara Esko, Johanna Rotikko ja Martti Mustonen. Opiskelijat saavat työstään osaamispisteitä ja arvokasta projektinhallintataitoa. Opiskelijat ovat jo hankkineet projektiin sponsoreita mm Osuuspankin ja Vammalan väriaitan ja Lions Club Annastuunan.

Projektin on ottanut vastaan opettaja Päivi Lehto osaston johtajan Johannan Voittomäen pyynnöstä ja olemme todella innostuneita siitä, että voimme ilahduttaa vakavan asian äärellä olevaa. Myös osaston henkilökunta on projektista ilahtunut.

Projektissa on tehty yhteistyöstä myös Karkun kotitalous- ja sosiaalialan oppilaitoksen kanssa. Saattohoidosta opiskelijoille on luennoinut opettaja Sanna Tastula.




 



 

 

 

lauantai 14. toukokuuta 2016

Kyläkasvimaa Karkun kotitalous- ja sosiaalialan oppilaitoksella

leppakerttu_web

Karkun kyläkasvimaa -hanke on Karkun kyläyhdistys Kyläntuvan järjestämä kaksivuotinen pienviljelyn kehittämishanke, jonka yhteydessä järjestetään kotouttavaa talkootoimintaa kylällä sijaitsevan Pihlajalinnan vastaanottokeskuksen kanssa.
Kyläkasvimaa perustetaan Karkun kotitalous- ja sosiaalialan oppilaitoksen perinnemaisemaan kahden Saskyn Osaran maaseutuopetusyksikön opiskelijan johdolla. Hanke kustannetaan talkoilla, Leader-rahoituksella sekä Karkun yritysten ja yhdistysten lahjoituksilla.

Kyläkasvimaalla suoritetaan maanparannus- ja perinneympäristön ylläpitotoimenpiteitä sekä kasvinviljelyä palstoilla. Turvapaikanhakijoita varten paikalla on säännöllisesti ohjaaja. Sato jaetaan osallistujien, vastaanottokeskuksen ja kyläläisten kesken. Alkusyksyisin järjestetään säilöntätalkoot ja sadonkorjuujuhla Pihlajalinnan vastaanottokeskuksen ja kylän muiden yhdistysten kanssa.

Hankkeen tavoitteena on kotouttamistoiminnan ja yhteisöllisen aktivoinnin lisäksi tarjota kylän asukkaille helppo tapa kokeilla ja oppia luonnonmukaista kasvinviljelyä. Laajempana ja pitemmän aikavälin tavoitteena on lisätä ekologisen, paikallisen ja tasapainoisen elämäntavan tietämystä ja harjoittamista Karkun alueella ja nostaa Karkku yhdeksi pohjoisen permakulttuurin keskeisistä kehittämisalueista.

Kaksivuotisen hankeajan jälkeen kyläyhdistys arvioi saadut kokemukset. Mikäli kokemukset ovat hyviä ja Sasky edelleen tarjoaa maa-aluetta vuokralle, jatketaan kyläkasvimaan toimintaa osuuskuntamuotoisena tai muulla yleishyödyllisen hengen säilyttävällä tavalla.

Lähde: https://kylakasvimaa.wordpress.com/

Taitajakilpailuista saatiin hyvää kokemusta

Sastamalan ammatillisten oppilaitosten Vammalan ammattikoulun kone- ja metallialan opiskelijat suoriutuivat semifinaalitehtävistä hienoilla sijoituksilla kohti Seinäjoella 10.-12.5.2016 pidettyjä finaaleja. Finaaleissa osaamisalansa Suomen kahdeksan parasta kilpailevat sijoituksesta. Finalistit ovat siis oman ammattialansa parhaimmistoa. Koneistuksen Esa Lähdekorpi työsti kappaleensa mitoille, jolla saavutti viidennen sijan vain pisteen päähän neljännelle sijalle tulleeseen. Levy-hitsauksen Ossi Uotilan sijoitus oli kuudes ja Tomi Koivulan kahdeksas. Kilpailu oli kokonaisuudessaan hieno ja antoi opiskelun lomassa uuden kokemuksen nuorille.

Print

tiistai 3. toukokuuta 2016

Sastamalan oppilaitosten opettajan osaaminen esillä Sitran tilaisuudessa

Sastamalan ammatillisten oppilaitosten Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen opettaja Päivi Lehto puhuu Sitran järjestämässä koulutuskeskiviikko tapahtumassa 4.5. Jyväskylässä Tiimiakatemian tiloissa. Päivin aiheena on tiimioppimisen opetuksen menetelmänä toisen asteen koulutuksessa. Tapahtumaa voi seurata verkkolähetyksenä  täällä.

Sitran järjestämät koulutuskeskiviikot kokoaa kerran kuussa kaikki oppimisesta ja koulutuksesta kiinnostuneet yhteen, nostaa keskusteluun yhden oppimisen tulevaisuuteen liittyvän teeman ja haastaa konkreettisiin tekoihin koulutuksen kehittämiseksi.

Onnea Päiville huomiselle!